Atat pentru importul de alimentari cu combustibil cat si pentru importul de rute predefinite trebuie sa instalati un program utilitar gratuit de la Microsoft - Microsoft.ACE.OLEDB.12.0, care permite conversia fisierelor MS Office intr-un format universal. 

Descarcati si instalati acest software de aici.

1) Import alimentari cu combustibil.

Alimentarile cu combustibil pot fi incarcate in programul SASFleetPro din meniul "Import de date" unde apasati butonul "Import Alimentari".

- Utilizatorii care alimenteaza de la Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL, OMV pot sa importe in aplicatia SASFleetPro fisierele obtinute de la oricare din acesti furnizori de combustibil, dupa ce salveaza aceste date in formatul excel clasic sau in formatul ".csv". Formatul ".csv" se obtine din orice fisier excel, alegand la salvarea fisierului (comanda=Save as) optiunea "Other format = CSV- comma delimited".

Toti furnizorii de combustibil de mai sus ofera o interfata web prin care puteti sa descarcati datele legate de alimentarile flotei auto in mai multe formate, inclusiv excel (cateodata .csv).

- Utilizatorii care alimenteaza de la statii de carburant fara a avea posibilitatea exportului acestor date,  adica fie alimenteaza pe baza de cash/bonuri fie direct de la propriile pompe de carburant, trebuie sa completeze toate alimentarile cu combustibil intr-un fisier tip '.csv", conform unui format prestabilit. Acest fisier poate fi importat in programul SASFleetPro.

De aici puteti descarca un model de fisier in format '.csv" - Download model fisier alimentari - care este acceptat de programul SASFleetPro - formatul de fisier cu extensia ".csv" se obtine prin completarea datelor vehiculelor si alimentarilor de combustibil intr-un fisier tip excel, care trebuie salvat in format ".csv".

Daca browserul dumneavoastra nu poate descarca corect fisiere cu extensia '.csv", puteti descarca de aici un model de fisier in format excel, pe care trebuie sa il salvati cu extensia ".csv" - Download: model fisier alimentari (cu extensia .xlsx si care trebuie modificat intr-un fisier cu extensia .csv)
 

Va rugam sa pastrati identic capul de tabel si formatul campurilor din interiorul fisierului, pentru ca acesta sa fie 100% compatibil cu programul SASFleetPro. Capul de tabel trebuie sa contina 3 coloane in urmatoarea ordine:

- data si ora in formatul mm/dd/yyyy hh:mm ( trebuie sa introduceti data calendaristica in acest tip de format, altfel aplicatia nu poate recunoaste data)

- nr. de inmatriculare (exact cum apare si in sistemul GPS)

- cantitatea alimentata (separatorul zecimal trebuie sa fie ".")

2) Importul rutelor predefinite pentru vehiculele dvs.

Integrarea rutelor pedefinite stabilite pentru vehiculele dvs se face din aplicatia SASFleetPro, meniul "Import date" unde apasati butonul “Incarcare rute”

Modelul de fisier acceptat de aplicatia SASFleetPro il descarcati de aici.

Ca sa obtineti usor acest fisier .txt dintr-un eventual fisier excel, va recomandam sa completati rutele masinilor intr-un fisier excel pe care sa il salvati in formatul "Text - TAB delimited (.txt)". Modelul de fisier excel in care sa completati/incarcati rutele il puteti descarca de aici.

Aplicatia accepta doar date in formatul de mai sus, format proprietar "SAS Grup". Modelul de fisier "SASGrup" pentru incarcarea rutelor in baza de date este un fisier de tip TXT sau TSV, cu 3 coloane cu urmatorul cap de tabel: "LicensePlate",  "Date",  "LocationName", separate prin TAB.

Cele trei coloane trebuie sa fie separate prin TAB si sa aiba urmatorul format:  

- numarul de inmatriculare (sau identificatorul autovehiculului) trebuie sa apara exact asa cum apare in aplicatie. Ex: masina "B 47 XHP" poate sa apara in aplicatie cu numele "B-47-XHP" - in acest caz in fisierul de rute trebuie sa apara numele vehiculului "B-47-XHP" altfel inregistrarea nu va fi prelucrata;

- data trebuie sa fie in formatul yyyy-mm-dd hh:mm; trebuie sa convertiti coloana cu data calendaristica in acest tip de format, altfel aplicatia nu poate recunoaste data. Ora este optionala, dar daca nu este completata nu se stie ordinea la care ar fi trebuit sa fie vizitat Punctul de Interes. Chiar si in acest caz, este afisat pe harta Punctul de Interes care face parte din ruta predefinita cand se verifica abaterea de la ruta predefinita.

- numele Punctului de Interes trebuie sa apara exact asa cum a fost introdus sau importat in aplicatia SASFleetPro .

Prima linie din fisier este OBLIGATORIU capul de tabel cu cele 3 coloane: "LicensePlate",  "Date",  "LocationName" separate prin TAB. Datele dumneavoastra trebuie sa inceapa de pe a doua linie.

Fisierul poate fi editat in Excel, Open Office sau Notepad dar trebuie salvat in format  TXT (sau TSV).

Daca nu ati reusit sa obtineti rezultatul asteptat, va rugam sa ne contactati pentru suport (telefoanele de suport tehnic: 0742.330.471 sau 021.411.01.12 sau trimiteti un e-mail la office@alarma.ro).

Intoarcere la pagina DOWNLOAD