fbpx 8 sfaturi care te ajută să treci peste vară la volan | SAS
vară la volan

8 sfaturi care te ajută să treci peste vară la volan

 

Transporturile rutiere înregistrează creșteri impresionantede volum în fiecare vară, în ritm cu creșterile din termometru. În acest articol ne-am întors atenția către șoferii de cursă lungă, care țin afacerile în mișcare, în timp de mulți dintre noi ne relaxăm.

Pentru a face față cu succes sezonului cald la volan, am pregătit câteva sfaturi bune de urmat de orice șofer.

1. Hidratează-te

În zilele în care ai un program încărcat, poate fi ușor să uiți ceva simplu, cum ar fi, să bei suficientă apă. Conform specialiștilor, ar trebui să consumăm cel puțin 2 litri de lichide pe zi. Umiditatea din timpul verii, împreună cu căldura excesivă cresc starea de discomfort și de oboseală. Asigură-te că ai cel puțin două sticle de apă în cabină, în orice moment al zilei.

 

2. Protecție solară

Chiar și atunci când ești în camion, ar trebui să te protejezi de razele soarelui. Lumina solară trece prin geam și poate fi destul de periculoasă, chiar și în zilele în care soarele este ascuns după nori. Betonul fierbinte și asfaltul de sub camion vor încălzi cabina. Evită arsurile solare sau liniile de bronz ciudate folosind o cremă de soare cu SPF mare.

 

3. Ochelari de soare

Siguranța pe drum ar trebui să fie prioritară pentru orice conducător auto. Atunci când o rază de soare îți intră direct în ochi, esti tentat să închizi ochii pentru a te proteja. De aceea, o investiție foarte bună la volan este achiziția unei perechi de ochelari de soare. Îți protejezi ochii de lumina directă a soarelui, de iritații și scapi de senzația de somnolență. Folosirea ochelarilor de soare polarizați cu protecție UV ridicată este recomandată pentru a conduce în timpul zilei.

 

4. Pauză

Când conduci, este esențial să faci pauze regulate (sau în măsura în care îți permite programul de condus) și să te odihnești. Ieși din mașină sau camion, plimbă-te 5-10 minute, bea apă, cafea sau relaxează-te așa cum îți place. Vei vedea că atunci când te urci din nou la volan te vei putea concentra mult mai bine la drum.

 

5. Trafic îngreunat

Vara oamenii sunt mai activi și pleacă în vacanțele planificate cu atenție cu mult timp înainte. Deci, pregătește-te pentru aglomerație. Stai calm în trafic, nu face depășiri care să puna viața ta sau a celorlați participanți la trafic în pericol sau găsește o altă potențială rută.

 

6. Drum în lucru

De regulă, în lunile de vară sunt prevăzute lucrări la drumuri. Folosește aplicații actualizate prin care să poți să îți stabilești trasee rapide, să eviți șantierele și să ajungi în siguranță la destinație. Dacă totuși optezi să nu folosești ajutorul tehnologiei, înarmeză-te cu rabdare și, atenție la limitele de viteză pe tronsoanele pe care se execută lucrări la carosabil. S-ar putea ca amenzile să fie mai mari 😊  

 

7. Revizia vehiculului

În timpul verii, componentele camionului sau ale mașinii pot suferi probleme mecanice. Spargerea anvelopelor sunt frecvente în condiții de căldură extremă, iar temperaturile caniculare ale verii pot duce la deteriorarea frânei. Asigură-te că ai anvelope adecvate și că frânele funcționează bine înainte de fiecare călătorie.

 

8. Vreme schimbătoare

Vara este anotimpul fenomenelor extreme. Dacă nu ești pregătit, condițiile meteo pot fi cu adevărat periculoase. Căldură extremă, ploi torențiale, descărcări electrice, grindină sunt doar câteva dintre tipurile de vreme care îți pot strica planurile de călătorie în timpul verii. Înainte de a pleca la drum verifică condițiile meteo, starea vehiculului, ruta aleasă și fii mereu pregătit pentru eventuale întârzieri.

 

Ține cont de sfaturile noastre și vei trece cu brio peste orice obstacol apărut pe parcursul călătoriilor tale de vara aceasta.

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.