fbpx Conducerea ecologică și rolul acesteia în managementul de flotă | SAS
conducere ecologica

Conducerea ecologică și rolul acesteia în managementul de flotă

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

Ce înțelegem prin conducere ecologică? 

Printre șoferi mai există mici confuzii despre ce înseamnă cu adevărat conducerea ecologică, de aceea managerii de flotă trebuie să fie bine informați. A conduce cu moderație nu înseamnă a conduce încet la turații mici ale motorului, așa cum cred, din păcate, mulți șoferi. Conducerea ecologică nu e doar despre a evita accelerări sau manevre bruște, ci despre a conduce cât de lin posibil pentru a reduce emisiile de carbon din timpul curselor. 

Condusul ecologic este caracterizat prin evitarea pe cât posibil a accelerațiilor bruște, menținerea unei viteze constante a autoturismului și minimizarea frânelor. Scopul fiind de a economisi combustibil și de a reduce emisiile de CO2, contribuind împreună spre un mediu climatic mai sănătos. 

De ce să alegi un stil se condus mai sustenabil 

Stilul de condus ecologic poate impacta atât mediul înconjurător, eficiența și costurile flotei, cât și durata de viață a vehiculului.  

Alegerea unui stil de condus mai sustenabil poate fi benefică și pentru bunăstarea șoferilor și a comunității în care trăiesc. Un stil de condus mai calm și eficient poate reduce emisiile de CO2 și alte substanțe poluante. Astfel contribuim la protejarea mediului înconjurător și la îmbunătățirea sănătății noastre și a celor din jurul nostru. 

De asemenea, un stil de condus mai sustenabil poate duce la economii semnificative de combustibil și, implicit, la reducerea costurilor de întreținere și de mentenanță a flotei. Conducerea agresivă poate cauza uzură rapidă a vehiculului și poate crește riscul de accidente, ceea ce poate duce la costuri mari de reparații. 

Dacă în cadrul flotei regăsești șoferi care nu au un stil de condus adecvat, nu te îngrijora. Acesta se poate corecta cu ajutorul soluției noastre de monitorizare GPS, marca SASFleet. 

Sfaturi pentru o conducere ecologică  

  • Verifică constant presiunea roților  
  • Nu folosi mersul la relanti  
  • Încălzește motorul în prealabil  
  • Alege mereu cea mai bună rută 

Ajutorul potrivit – monitorizarea GPS de la SASFleet 

Reducerea consumului de combustibil este unul dintre cele mai importante beneficii pentru managerii de flotă. Cu SASFleet, corectezi stiluri de condus neadecvate și poți ajunge la o conducere ecologică, cu o reducere de până la 25% la consumul de carburant. 

Stilul de condus poate să devină ceva foarte natural, iar șoferii să nu mai realizeze greșelile pe care le fac în timpul curselor, tocmai de aceea, soluția ideală pentru monitorizarea GPS de la SASFleet e utilă și îți permite să corectezi comportamente neadecvate la volan. Vei observa o reducere considerabilă la nivel de costuri și pe deasupra, șoferii tăi vor fi mai în siguranță.  

 

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.