fbpx Cum funcționează un sistem de urmărire a vehiculelor pentru a reduce kilometrajul și consumul de combustibil? | SAS
reducerea costurilor cu combustibilul

Cum funcționează un sistem de urmărire a vehiculelor pentru a reduce kilometrajul și consumul de combustibil?

 

Dacă stăm să ne gândim care ar fi una dintre principalele priorități ale clienților noștri în ceea ce privește gestionarea cheltuielilor cu flota, în mod cert este reducerea costurilor. Contrar așteptărilor, reducerea costurilor nu este neapărat o chestiune de a folosi cel mai ieftin sistem de fleet management de pe piață, ci mai degrabă are legătură cu schimbarea modului în care sunt folosite și controlate resursele.

De exemplu, dacă discutăm de reducerea costurilor cu combustibilul, există diferite moduri de a schimba ceea ce facem în prezent, și anume, evitarea prin diverse mijloace a consumului excesiv de combustibil. Cum? Putem acționa asupra modului în care conducem vehiculul, putem minimiza orice tipar de condus agresiv, putem reduce consumul de combustibil la relanti sau să ne planificăm mai bine rutele pe care urmează să le parcurgem, reducând astfel timpul de condus și kilometri în plus, toate acestea având un efect asupra reducerii consumului de combustibil.

Când avem în gestiune o flotă de mașini, responsabilititatea este mare, în consecință, avem nevoie de programe care să ne ajute cu controlul cheltuileilor, precum sistemele de management de flotă care, cu cât sunt mai complexe, cu atât nivelul de informații pe care le primim este mai mare iar noi suntem mai siguri și informați în deciziile pe care le luăm.

 

Cum funcționează un sistem de urmărire a vehiculelor și ce impact poate avea asupra kilometrajului și consumului unei flote?

 

Optimizarea traseului: există multe opțiuni de optimizare disponibile într-o soluție fiabilă de gestionare a flotei pentru a planifica cât mai bine un traseu. O astfel de soluție trebuie să îți pună la dispoziție posibilitatea de a restricționa cu ușurință zona de operare a vehiculului, de evaluare a traseului urmat de șofer, evitarea zonelor aglomerate, existența unor zone cu restricții de circulație pentru anumite categorii de vehicule, etc. Toate aceste opțiuni te vor ajuta să reduci drastic cheltuielile generate de kilometri în plus efectuați de vehiculele din flotă.

Utilizează datele pentru a eficientiza procesele: în mod cert, la începutul fiecărui an, managerii de flote întocmesc un budget detaliat și un fond de rezervă pentru tot ceea ce ține de cheltuielile flotei. Sistemele de fleet management generează date exacte privitoare la toate modalitățile de exploatare a vehiculelor. Având la dispoziție aceste rapoarte, te poți concentra asupra cauzelor risipei de combustibil în urma kilometrilor în plus. Vei lua decizii informate, conștiente și vei salva, cu siguranță, mulți bani.

Eficientizează activitatea vehiculelor: consumul excesiv de combustibil poate fi cauzat de vehicule ineficiente. Dacă te gândești să achiziționezi vehicule noi, asigură-te că știi cât de performante sunt mașinile din flota ta, înainte să optezi pentru cumpărarea de vehicule noi. Utilizarea unui sistem de management de flotă te va ajuta să conduceți o flotă mai ecologică și mai economică, reducând astfel amprenta de carbon.

 

Fleet Care – fleet management la cel mai înalt nivel

 

Așa cum menționam la începutul acestui articol, reducerea cheltuielilor este o prioritate în activitatea managerilor sau deținătorilor de flote auto. Fleet Care este un sistem complex de fleet management, modern, cu funcționalități automate, proiectat special pentru a întampina cu success orice nevoie a managerilor de flotă.

Vrei să vezi ce poate face tehnologia pentru compania ta? Citește mai multe despre Fleet Care. Acum este la preț promotional!

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.