fbpx Cum influențează comportamentul șoferului eficiența unei flote? | SAS
comportamentul soferului

Cum influențează comportamentul șoferului eficiența unei flote?

 

Pentru orice companie care gestionează o flotă de vehicule, comportamentul șoferului are un impact direct asupra profitului. De la accelerare bruscă, frânare, la viraje sau viteză excesivă, acțiunile șoferilor pot afecta costurile și productivitatea flotei. Imaginea companiei poate fi afectată de comportamentul iresponsabil al șoferilor, participanții la trafic pot comunica public, pe social media și în review-urile Google modul în care angajații companiei i-au surprins în mod neplăcut.

Având în vedere creșterea accelerată a prețurilor la combustibil din ultima vreme, dar și modificările recente ale legislației rutiere, acum este mai greu ca niciodată pentru companii să controleze costurile cu flotă și să scadă impactul acesteia asupra profitului. Din fericire, tehnologia folosită în aplicațiile de management de flotă vehiculelor este un aliat al afacerilor din mobilitate: prin monitorizarea în timp real a șoferului poți economisi combustibil, poți reduce cheltuielile de întreținere și cele operaționale, gestionând în același timp o flotă mai sigură și mai responsabilă.

Care sunt factorii care afectează productivitatea flotei tale?

Rolul de manager de flotă a evoluat mult în ultimii ani. Pe lângă monitorizarea nivelului de productivitate și de sănătate a vehiculelor, companiile au obligația morală și legală de a menține șoferii și participanții la trafic în deplină siguranță.

Eroarea umană cauzează accidente

Din nefericire, zilnic au loc milioane de accidente rutiere mai mult sau mai puțin grave, în toată lumea. Cele mai multe dintre aceste accidente sunt cauzate de comportamentul uman cum ar fi viteza, neatenția la volan sau chiar conducerea sub influența alcoolului.

Obiceiuri proaste de condus care determină scurtarea duratei de viață a vehiculului

Acțiuni precum accelerarea agresivă, frânarea bruscă și virajele rapide afectează calitatea și longevitatea oricărei flote, iar uzura crescută înseamnă costuri de întreținere mai mari.

Conducere neadecvată

Accelerația, viteza fluctuantă și staționarea cu motorul pornit consumă combustibil în mod inutil.

Sisteme de monitorizare GPS

Folosind tehnologia pentru a „detecta și corecta” în mod proactiv comportamentul șoferului, companiile sunt mai capabile să implementeze practici de conducere mai eficiente, sprijinind, în același timp, șoferul să fie mai responsabil în trafic și să conducă mai sigur.

Sisteme de fleet management te ajută nu doar să monitorizezi eficient comportamentul șoferului ci și la scăderea primelor de asigurare prin evitarea accidentelor, prevenirea abuzului mașinii de către șoferi, posibile dovezi în cazul oricăror plângeri îndreptate asupra companiei, îmbunătățirea siguranței în trafic și chiar mai puține emisii de CO2. Planeta îți va fi recunoscătoare!

Monitorizare activă pentru acțiune imediată

Tehnologia oferă companiilor control direct asupra acțiunilor șoferului la volan. Prin monitorizarea activă, datele șoferului și ale vehiculului pot fi redate în timp real sau sub formă de rapoarte pentru urmărirea tendințelor de comportament.

Prin intermediul dispozitivelor și a senzorilor wireless, dar și al integrării cu computerele de bord ale vehiculelor, managerii pot identifica acțiuni specifice care ar putea indica un comportament nepotrivit de conducere sau chiar abuzarea vehiculului.

Sistemele de fleet management permit un control sporit asupra flotei, prin trimiterea de alerte în timp real, care pot fi de mare ajutor în aprecierea riscurilor și stoparea unui comportament costisitor al șoferului. Datele generate de sistemele de urmărire pot fi folosite în scopuri creative pentru a stabili diverse obiective și pentru a încuraja și recompensa un comportament bun la volan.

De ce e nevoie să încurajezi adoptarea unui comportament adecvat la volan?

Asumându-și responsabilitatea pentru șoferii lor, managerii de flote au datoria de a avea grijă și de a oferi fiecărui coducător auto echipamentul și cunoștințele de care are nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu cât mai bine.

Programele de management al comportamentului pot chiar ajuta la creșterea moralului șoferilor și le oferă acestora oportunități de dezvoltare profesională. Prin instruire, stimulente și sisteme de punctaj personalizate, poți schimba în mod proactiv comportamentul angajaților și îmbunătățești siguranța generală a flotei.

Urmărirea în timp real a comportamentului șoferului te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de cost și siguranță. Dacă și tu vrei să ai o flotă productivă, contactează chiar azi un representant SASFleet.

Avem și promoții!

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.