fbpx Optimizează consumul la ralanti cu SASFleet | SAS
consumul la ralanti

Optimizează consumul la ralanti cu SASFleet

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Când folosim mersul la ralanti?  

Ideal ar fi ca mașina să fie lăsată la ralanti, iarna, maxim câteva minute înainte de a pleca la drum.  

Atunci când motorul este pornit o perioadă mult mai îndelungată de timp, se ajunge la o temperatură ridicată, iar arderea combustibilul nu va fi completă, ceea ce va accelera acumularea reziduurilor de carbon pe pereții cilindrului, a valvelor, bujiilor si la motoarele cu injecție directă, pe injectoare. În timp, poate fi afectată buna funcționare a motorului. 

Unii conducători auto, păstrează mașina la ralanti, cu scopul de a menține motorul cald, tocmai pentru a nu porni și opri autoturismul și pentru a nu suprasolicita sistemul. Autovehiculele moderne sunt echipate cu motoare mai performante, eliminând timpul de încălzire îndelungat.  

Folosit într-un mod necorespunzător, mersul la ralanti poate cauza creșteri substanțial mai mari de întreținere a mașinii, comparativ cu simpla oprire sau pornire a motorului. 

Ce opțiuni există pentru mașinile din flotă care încă au motoare mai vechi? Continuă să citești articolul și află moduri prin care îți poți optimiza consumul la ralanti cu ajutorul SASFleet.  

Consumul la ralanti și emisiile de carbon  

Consumul la ralanti poate afecta atât durata de funcționare a unei flote, cât și costurile și mediul înconjurător. Utilizarea mașinii la ralanti crește amprenta de carbon, iar arderea combustibilului consumă în mod inutil resursele naturale și duce la emisii de carbon ridicate.Tot mai multe companii sunt preocupate de impactul negativ pe care emisiile de carbon le pot avea asupra traiului și caută diverse modalități pentru a-l elimina.  

Sfaturi practice   

Recompensează șoferii responsabili  

În cazul în care observi că o parte din șoferii tăi folosesc deseori mersul la ralanti, le poți asigura training-uri sau diverse materiale care să îi ajute să își schimbe stilul de condus aducând beneficii flotei. De asemenea, încearcă să îi recompensezi pe șoferii care au un comportament prevăzător și un stil de condus responsabil.   

Comunică eficient  

Comunicarea are un rol important indiferent de domeniul în care activăm. Inițiază discuții cu șoferii tăi în momentele în care observi un stil de condus neadecvat prin care consumul la combustibil crește mai mult decât în mod normal.   

Folosește SASFleet Tracking  

O variantă prin care poți evita un consum la ralanti mai ridicat este folosirea unei soluții de management al flotei. Prin platforma noastră web deții o imagine completă asupra flotei, a timpului de staționare a vehiculelor și a punctelor înspre care au călătorit șoferii. Mai mult, accesând foaia de calcul primești rapoarte grafice și informații despre timpul petrecut staționând. Astfel, poți să calculezi dacă mașinile au fost sau nu la ralanti.  

Monitorizarea flotei cu ajutorul SASFleet facilitează o gestioanare a parcului auto, mai bună și mult mai eficientă. Soluția noastră simplifică munca managerilor de flotă care își doresc să urmărească care este consumul de combustibil și modul în care conduc șoferii, tocmai pentru a se asigura că afacerea este prosperă și se dezvoltă, iar costurile rămân sub control.  

 

Cu SASFleet îți duci business-ul la următorul nivel. Dacă vrei să încerci și tu soluția nostră, contactează-ne chiar acum.  

 

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.