fbpx [Provocări în business pe care managementul de flotă te ajută să le rezolvi în 2023 ] | [alarma.ro]
provocari in business

Provocări în business pe care managementul de flotă te ajută să le rezolvi în 2023

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Tehnologia a avut un rol important în depășirea provocărilor din această perioadă și credem că în anul 2023, mai multe companii vor înțelege importanța inovației și vor reinventa modul în care își desfășoară procesele. 

Ne-am propus ca în acest articol să ne oprim la câteva provocări care pot afecta aria de transport și să descoperim cum acestea pot fi rezolvate cu soluțiile de management de flotă oferite de SASFleet Tracking. 

Prețul la combustibil 

Modificările accelerate a prețului la combustibil, începând cu martie 2022, au adus îngrijorări considerabile, fiind și la acest moment un subiect de interes printre managerii de flotă. Conform Peco-Online, în perioada 9-10 martie 2022, am asistat la cea mai drastică creștere a prețului la carburant, aproximativ 0,5 RON/litru. 

Din acel moment, costurile au continuat să fluctueze și să fie o preocupare în rândul managerilor de flotă. 

Cum te poate ajuta SASFleet? 

Cu ajutorul SASFleet poți economisi cu până la 25% la consumul de combustibil, chiar și în vremuri dificile. 

Indiferent de prețurile la carburanți, flota ta poate fi întotdeauna pregătită. Prin pachetul de beneficii de la SASFleet facilităm reducerea cheltuielilor și optimizarea costurilor. Citește mai multe aici despre cum să faci față mai ușor creșterilor la combustibil. 

Stabilitatea lanțurilor de aprovizionare  

Pandemia de Covid-19, urmările ei și conflictul de la graniță au contribuit la dezechilibrarea lanțurilor de aprovizionare. Potrivit unui studiu efectuat de McKinsey, pe o perioadă de 3.7 ani, pot exista anumite intervale de instabilitate chiar și de două luni. 

Pentru un manager de flotă acest lucru poate duce la întârzieri nedorite în livrarea produselor, deoarece reparația vehiculelor poate fi afectată de lipsa pieselor de schimb. 

Cum te poate ajuta SASFleet? 

De multe ori mașinile din flotele auto se strică din cauza comportamentului neadecvat al șoferilor. Cu ajutorul SASFleet poți monitoriza comportamentul șoferilor prin intermediul senzorilor. Astfel te asiguri că vehiculele din flota ta sunt folosite corespunzător. 

Siguranța șoferilor pe drum 

Putem spune că vehiculele sunt cel mai des întâlnit mijloc de transport, însă siguranța șoferilor este deseori pusă în pericol. Accidentele se pot întâmpla atât din cauza comportamentului neadecvat, cât și din cauza unor defecțiuni tehnice. 

Cum te poate ajuta SASFleet? 

Dispozitivele GPS de ultimă generație oferite de SASFleet asigură productivitatea, dar și siguranța șoferilor. Acestea îți transmit date în timp real referitoare la locația vehiculului și notificări despre inspecțiile periodice. În modul acesta ești la curent cu posibilele probleme care trebuie să fie rezolvate. 

Criza economică 

Ultimele luni au fost caracterizate de o instabilitate economică, iar companiile au fost nevoite să găsească soluții pentru reducerea costurilor.  

Conform Institutului Național de Statistică, în luna decembrie 2022 rata inflației a fost de 16,4% comparativ cu decembrie 2021. 

Cum te poate ajuta SASFleet? 

Pe lângă reducerea la carburant cu până la 25%, SASFleet te ajută să elimini costurile de mentenanță și uzură a autovehiculelor. Modulul de rutare îți optimizează rutele pentru a nu mai consuma kilometri în plus și îți oferă sugestii cu cea mai rapidă variantă. 

Cum arată optimizarea flotei cu SASFleet pentru business-ul tău?  

Provocările în business sunt o etapă naturală din parcursul de dezvoltare al unei companii, iar nivelul de adaptabilitatea și inițiativele spre progres sunt necesare pentru atingerea obiectivelor. Cu cât te pregătești din timp pentru provocările ce urmează, cu atât vei fi mai sigur că business-ul tău rămâne pe poziții. Cu SASFleet îți optimizezi flota, dar faci și economii. 

Fie că discutăm despre monitorizarea vehiculelor, comportamentul șoferilor la volan, distanțele parcurse, programările pentru mentenanță, consumul de carburant sau opririle nedorite, cu un sistem de monitorizare precum cel oferit de SASFleet Tracking accesezi informațiile direct din platforma noastră web fără alte complicații. Câștigi timp și reduci costurile de carburant, optimizezi rutele și păstrezi o bună stare tehnică a flotei tale. 

Care dintre provocările de mai sus crezi că vor impacta cel mai mult managementul de flotă în acest an? 

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.