fbpx Top 4 abordări în siguranța flotei | SAS
siguranța flotei

Top 4 abordări în siguranța flotei

Cunoaștem cu toții importanța proceselor de implementat pentru siguranța flotei, însă, fără o structură clar definită, unele etape ar putea fi neglijate. Elaborarea și implementarea unui plan de siguranță a flotei este o etapă absolut necesară pentru a prevedea și, sperăm, a evita incidentele de orice fel legate de siguranța șoferilor și a bunurilor transportate.

Care sunt cele 4 modalități prin care putem asigura siguranța flotei auto?

 

1. Construiește și comunică șoferilor tăi politica de siguranță stabilită în interiorul companiei

Gestionarea siguranței flotei este o prioritate majoră pentru orice manager de flotă, dar aplicarea politicilor de siguranță poate fi o provocare fără un sistem de management bine pus la punct. Fie că e vorba despre lipsa de vizibilitate a operațiunilor zilnice sau de o comunicare deficitară cu persionalul în ceea ce privește politicile de siguranță stabilite, unii manageri de flotă au dificultăți în evitarea problemelor care duc deseori la accidente și, implicit, la cheltuieli mari.

Implementarea unui program de siguranță a flotei începe cu stabilirea standardelor privind activitatea șoferilor și modul de folosință a bunurilor. Primul pas poate fi examinarea modului în care șoferii tăi folosesc vehiculele și echipamentele puse la dispoziție, precum și modul în care este monitorizată activitatea lor.

 

Atunci când dezvolți politica de siguranță a flotei, ia în considerare următorii factori:

masinaDacă șoferii tăi iau bunurile acasă după muncă sau le returnează la punctul de lucru.

masinaCe tipuri de instrumente ai la dispoziție pentru monitorizarea șoferilor în activitatea lor.

masinaCum ții evidența inspecțiilor tehnice periodice, ale reviziilor, înmatriculărilor ș.a.

 

Dacă șoferii tăi folosesc mașina de serviciu în fiecare zi și nu o lasă la sediul companiei, este posibil să nu vezi starea ei în mod regulat. Pentru a te asigura că vehiculele tale funcționează în parametrii normali, în siguranță și că șoferii rămân productivi, este imperativ să ai o modalitate profesionistă de a urmări starea și modul de utilizare a vehiculelor, cu ajutorul unui sistem de monitorizare gps a flotei, cum este SASFleet.

După stabilirea politicilor de siguranță a flotei, comunică angajaților tăi, atât celor de la birou, cât și celor de pe teren, cele stabilite și cât de importantă este adoptarea unui comportament adecvat în trafic și respectarea normelor existente.

 

2. Inspecții periodice a vehiculelor, pentru siguranță

Inspecțiile tehnice periodice a vehiculelor reprezintă o modalitate excelentă pentru șoferi de a identifica potențiale probleme de siguranță și de a ajuta la prevenirea unor avarii sau accidente viitoare. Indiferent dacă vehiculele din flota ta sunt sau nu obligate legal să efectueze inspecțiile tehnice, aceasta este o practică bună pentru a te asigura că sunt respectate normele de siguranță în trafic.

Există posibilitatea ca managerii de flote sa nu fie informați suficient de repede cu privire la problemele anumitor vehicule, iar până primesc formulare de inspecție, să fie deja foarte târziu.

Platforma SASFleet a introdus de curând o nou funcționalitate care permite adăugarea de informații suplimentare despre șoferi sau vehicule. O dată introduse, la aceste informații au access toți cei care folosesc platforma, deciziile privind anumite măsuri care trebuie luate fiind mult mai rapide.

Totodată, managerii de flote au posibilitatea să utilizeze rapoartele din platforma SASFleet pentru a obține informații detaliate despre șofer și modul de utilizare a vehiculelor, putând identifica probleme de comportament și folosință și lua măsuri în cel mai scurt timp posibil.

 

siguranta floeti 1

 

3. Analizează istoricul alocărilor vehiculului

 

Programarea și atribuirea vehiculelor este o practică standard pentru orice manager de flotă, dar flotele monitorizate prin sisteme de management învechite nu pot să țină o evidență a atribuirilor vehiculelor. Analiza istoricului alocării vehiculelor este o modalitate excelentă de a vedea cum sunt folosite vehiculele de către diverși angajați și de a lua decizii mai bune pentru viitor.

Poate observi că unele mașini au nevoie de reparații ale sistemului de frână mai frecvent decât altele sau unele vehicule au kilometri mai mulți în plus față de altele. SASFleet îți permite să vezi istoricul alocarii vehiculelor iar tu poți discuta cu acei șoferi problematici, pentru a le îmbunătăți obiceiurile de condus.

4. Utilizează soluții de management de flotă și dispozitive GPS de ultimă oră

 

Urmărirea rutelor de zi cu zi este o foarte bună modalitate de a asigura siguranța și productivitatea flotei. O soluție de management de flotă și echipamente GPS de tehnologie cât mai recentă, cum sunt cele oferite de SASFleet, îți permite să accesezi date în timp real cu privire la starea vehiculului, locația și comportamentul șoferului.

Administratorii de flote pot primi informații esențiale despre starea vehiculului și să fie mereu la curent cu nevoile de întreținere a acestora.

În principiu, se colectează date pentru a avea o viziune de perspectivă asupra comportamentului șoferului și a siguranței flotei tale. Poți configura alerte pentru comportamente nesigure, cum ar fi viteza și frânarea excesive, pentru a te ajuta să rămâi informat și să remediezi în timp util orice problemă.

 

Menține-ți flota în siguranță cu SASFleet! Cere o ofertă sau un demo gratuit chiar azi!

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.