Care sunt mai noi trend-uri în managementul de flotă pentru 2021?
Managementul de flotă este în continuare o provocare pentru mulți manageri. Timpul și energia dedicate acestui tip de activitate pot să fie compleșitoare. Însă, pentru funcționarea optimă a flotelor auto, este necesar ca managementul să fie unul deschis și orientat permanent către schimbare și îmbunătățire, adaptându-se la cele mai noi trenduri.
Care sunt cele mai noi trend-uri în managementul de flotă în 2021?
Sisteme GPS și telematica
Utilizarea telematicii în urmărirea flotelor nu este un subiect nou, însă tehnologia continuă să evolueze pentru a îmbunătății modul în care managerii își monitorizează flota.
Sistemele GPS și telematice oferă actualizări în timp real ale activității vehiculului în ceea ce privește siguranța, sănătatea și performanța șoferului. Managerii nu numai că pot utiliza aceste date pentru a monitoriza comportamentul șoferului, dar primesc și informații esențiale despre necesitățile de exploatare și întreținere a flotelor pe care le gestionează.
Managementul flotei de la distanță
Gestionarea de la distanță a flotei va deveni noua modialitate de a monitoriza productivitatea șoferilor și de a urmări îndeplinirea sarcinile de serviciu în mod corespunzător. Implementarea unui software de gestionare a activității flotei va permite managerilor să fie conectați cu echipele și șoferii în orice moment.
Securitatea datelor
Vehiculele din flotă dețin o cantitate semnificativă de date sensibile care trebuie protejate. În 2021, managerii de flotă se vor concentra pe creșterea măsurilor privind securitatea cibernetică. Asta înseamnă că își vor îndreapta atenția spre un management strategic, migrând de la managementul tactic folosit anterior. Cel mai probabil vor folosi persoane din industria IT pentru a-I ajuta în acest demers.
Cu noua noastră promoție, îți duci flota la All-inclusive la doar 199 euro pe o perioadă de 2 ani!
Du-ți flota la All-inclusive cu doar 199 euro pe 2 ani!
Vehicule electrice și autonome
În ultimii ani, producătorii de autovehicule s-au îndreptat spre producerea de vehicule electrice sau autonome. Aceste vehicule vor deveni din ce în ce mai bune la partea de comunicare, transmitere și stocare a datelor datorită tehnologiei cu care sunt dezvoltate. Vehiculele electrice și în special cele autonome oferă o oportunitate semnificativă de a îmbunătăți productivitatea prin creșterea programului de lucru.
Mobilitatea ca serviciu (Mobility as a Service) – factor predominant în modelele de business
Mobilitatea ca serviciu (MaaS) va deveni mai populară deoarece oferă posibilitatea managerilor de flote să își personalizeze serviciile schimbând-si abordarea tradițională a business-ului. Se preconizează că dimensiunea pieței globale MaaS va ajunge la 280,77 miliarde USD în 2027, în creștere față de 52,56 miliarde USD în 2019.
Deținătorii de flote auto vor putea regândi procesele de gestionare a flotei prin implementarea posibilității de închiriere a vehiculelor din flotă pentru a desfășura anumite activități. În acest fel, își vor putea exploata flota mai bine, vor controla bugetele și vor reduce amprenta de carbon.
Siguranța șoferului
În 2021, managerii de flotă se vor concentra în continuare asupra securității flotei și a șoferilor din cauza pandemiei. Aceștia vor acorda prioritate siguranței șoferului prin consolidarea măsurilor de igienizare și se vor asigura că vehiculele sunt echipate cu instrumentele și produsele necesare.
Îți dorești o monitorizare completă, sigură și rapidă?
Contactează-ne pentru o ofertă de preț!