fbpx Care sunt mai noi trend-uri în managementul de flotă pentru 2021? | SAS
fleet management 2021

Care sunt mai noi trend-uri în managementul de flotă pentru 2021?

Managementul de flotă este în continuare o provocare pentru mulți manageri. Timpul și energia dedicate acestui tip de activitate pot să fie compleșitoare. Însă, pentru funcționarea optimă a flotelor auto, este necesar ca managementul să fie unul deschis și orientat permanent către schimbare și îmbunătățire, adaptându-se la cele mai noi trenduri.

 

Care sunt cele mai noi trend-uri în managementul de flotă în 2021?

 

1  Sisteme GPS și telematica

Utilizarea telematicii în urmărirea flotelor nu este un subiect nou, însă tehnologia continuă să evolueze pentru a îmbunătății modul în care managerii își monitorizează flota.

Sistemele GPS și telematice oferă actualizări în timp real ale activității vehiculului în ceea ce privește siguranța, sănătatea și performanța șoferului. Managerii nu numai că pot utiliza aceste date pentru a monitoriza comportamentul șoferului, dar primesc și informații esențiale despre necesitățile de exploatare și întreținere a flotelor pe care le gestionează.

 

2 Managementul flotei de la distanță

Gestionarea de la distanță a flotei va deveni noua modialitate de a monitoriza productivitatea șoferilor și de a urmări îndeplinirea sarcinile de serviciu în mod corespunzător. Implementarea unui software de gestionare a activității flotei va permite managerilor să fie conectați cu echipele și șoferii în orice moment.

 

3  Securitatea datelor

 Vehiculele din flotă dețin o cantitate semnificativă de date sensibile care trebuie protejate. În 2021, managerii de flotă se vor concentra pe creșterea măsurilor privind securitatea cibernetică. Asta înseamnă că își vor îndreapta atenția spre un management strategic, migrând de la managementul tactic folosit anterior. Cel mai probabil vor folosi persoane din industria IT pentru a-I ajuta în acest demers.

 

Cu noua noastră promoție, îți duci flota la All-inclusive la doar 199 euro pe o perioadă de 2 ani!

 

SASFleet all inclusive

 

Du-ți flota la All-inclusive cu doar 199 euro pe 2 ani!

Află mai multe!

 

4 Vehicule electrice și autonome

 În ultimii ani, producătorii de autovehicule s-au îndreptat spre producerea de vehicule electrice sau autonome. Aceste vehicule vor deveni din ce în ce mai bune la partea de comunicare, transmitere și stocare a datelor datorită tehnologiei cu care sunt dezvoltate. Vehiculele electrice și în special cele autonome oferă o oportunitate semnificativă de a îmbunătăți productivitatea prin creșterea programului de lucru.

 

5 Mobilitatea ca serviciu (Mobility as a Service) – factor predominant în   modelele de business

Mobilitatea ca serviciu (MaaS) va deveni mai populară deoarece oferă posibilitatea managerilor de flote să își personalizeze serviciile schimbând-si abordarea tradițională a business-ului. Se preconizează că dimensiunea pieței globale MaaS va ajunge la 280,77 miliarde USD în 2027, în creștere față de 52,56 miliarde USD în 2019.

Deținătorii de flote auto vor putea regândi procesele de gestionare a flotei prin implementarea posibilității de închiriere a vehiculelor din flotă pentru a desfășura anumite activități. În acest fel, își vor putea exploata flota mai bine, vor controla bugetele și vor reduce amprenta de carbon.

 

6 Siguranța șoferului

În 2021, managerii de flotă se vor concentra în continuare asupra securității flotei și a șoferilor din cauza pandemiei. Aceștia vor acorda prioritate siguranței șoferului prin consolidarea măsurilor de igienizare și se vor asigura că vehiculele sunt echipate cu instrumentele și produsele necesare.

 

Îți dorești o monitorizare completă, sigură și rapidă?

Contactează-ne pentru o ofertă de preț!

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.