fbpx Cum faci față creșterilor de preț la combustibil cu ușurință | SAS
preț combustibil

Cum faci față creșterilor de preț la combustibil cu ușurință

 

Creșterile rapide de preț la combustibil au afectat, în mare măsură, fiecare sector de activitate și fiecare companie. În special, companiile care dispun de o flotă auto, formată din mai multe autoturisme sau autovehicule de mare tonaj au înregistrat rezultate negative, raportate la bugetul planificat. Carburantul este o resursă indispensabilă în materie de transport, fiind una dintre cele mai mari și importante costuri curente. Astfel, orice modificare de preț la combustibil poate avea un impact major asupra companiilor, sau chiar a sectorului de transport în ansamblu.

 

Perspectivele de viitor nu se dovedesc a fi prea optimiste din acest punct de vedere, nefiind preconizate viitoare scăderi de preț la combustibil. Pentru a putea face față acestor creșteri de costuri, managerii de flotă sunt puși în situația de a se adapta și a găsi soluții eficiente, care să nu afecteze buna desfășurare a activității. Reconfigurarea sau suplimentarea bugetului nu este o soluție la îndemâna multor companii, astfel că soluțiile digitale reprezintă o alternativă mult mai rapidă, fiabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. Echipamentele tehnologice dotate cu monitorizare GPS, înregistrarea consumului de combustibil, monitorizarea comportamentului șoferului la volan și raportare digitală completă sunt modalitatea cea mai sigură de a reduce costurile cu combustibilul și cu administrarea flotei, pe termen lung.  

 

Modificări recente de preț la combustibil

Creșterile de preț la combustibil au reprezentat mereu un motiv de îngrijorare pentru managerii de flotă, fiind unul dintre principalii factori care generează o instabilitate financiară în cadrul companiilor. Deși multe dintre creșterile de preț la combustibil pot fi încadrate în parametri normali și nu dau peste cap bugetul alocat, există și situații de criză, precum cea din martie 2022, unde incertitudinile geopolitice și specula conduc la explozii de preț. Iar, cum activitatea nu poate fi pusă pe pauză și transporturile trebuie să continue în același regim pentru a îndeplini cererile clienților, managerii de flotă au nevoie de soluții rapide care să le salveze costurile.

 

Conform Peco Online, în perioada 1 octombrie 2021 - 1 martie 2022, creșterile de preț la combustibil au înregistrat valori de peste 1 RON/litru, mai exact 1.04 RON în cazul benzinei și 1.2 RON în cazul motorinei. Însă, situația a început să devină critică de la începutul lunii martie, când problemele geopolitice și sociale au afectat sfera economică, generând astfel creșteri mai mari de preț la combustibil. Așadar, conform aceleiași surse, în perioada 1 martie 2022 - 29 martie 2022, prețul de referință al benzinei a crescut de la 7.08 RON/litru, la 7.87 RON/litru, iar al motorinei, de la 7.14 RON/ litru, la 8.35 RON/litru. Cea mai drastică creștere a fost înregistrată în intervalul 9 - 10 martie, când carburanții au crescut cu aproximativ 0.5 RON/litru.

 

Vremurile dificile necesită soluții eficiente

Fiind puși în fața unor provocări bugetare neașteptate, managerii de flotă au acum misiunea de a stabiliza activitatea, astfel încât să îndeplinească cererile și să se ridice la nivelul de așteptare al clienților. Suplimentarea bugetului poate fi o soluție dificilă chiar și pentru marile companii, deoarece o creștere de preț la combustibil de aproximativ 1 RON/litru poate produce un impact negativ major. Așadar, cea mai bună soluție o reprezintă sistemele digitale de management de flotă, care includ echipamente de monitorizare și control sporit al resurselor.

 

Deoarece ne dorim să fim alături de partenerii noștri în orice moment și să răspundem nevoilor acestora cu soluții rapide și fiabile, am pregătit un pachet complet de beneficii menite să reducă cheltuielile cu combustibilul, prin optimizarea consumului de resurse și eficientizarea activității.  Astfel, cu SASFleet nu trebuie să îți mai faci griji pentru situații neprevăzute, deoarece depășești cu ușurință orice provocare. Succesul partenerilor reprezintă unul dintre principalii noștri indicatori, astfel că nu oferim doar un simplu echipament, ci un întreg portbagaj de beneficii! Mai exact, pe lângă management de flotă mai eficient și control sporit, cu SASFleet poți să economisești până la 25% din consumul de combustibil, lucru care va echilibra bugetul flotei tale auto și va maximiza profitul.

 

Pachetele noastre de beneficii includ:

  • Dispozitivul FMB 140 este un dispozitiv 2 în 1 dotat cu GPS cu baterie de back-up și LVCan, care poate fi montat pe orice vehicul sau utilaj. Acest echipament citește datele CAN și transmite informații exacte cu privire la consum și la nivelul de combustibil din rezervor. Mai mult decât atât, sunt înregistrate și date cu privire la funcționarea motorului și modul de operare al vehiculului, precum turațiile sau stilul de condus al șoferului.
  • Fleet Care este o soluție digitală avansată, dedicată managerilor de flotă care doresc să își eficientizeze activitatea prin gestionarea rapidă a tuturor datelor cu privire la activitatea și costurile flotei auto. Acest modul permite colectarea tuturor informațiilor într-o platformă unică, simplificând procesul, cu funcționalitatea de import automat. Mai mult decât atât, din Fleet Care pot fi generate rapoarte configurabile cu privire la costurile pe regiuni/vehicule etc.
  • Licență SASFleet pe o perioadă de 12, 14 sau 36 de luni, în funcție de pachetul de beneficii ales.
  • Montaj rapid, la cel mai apropiat partener SASFleet.

 

Concluzie

Reducerea consumului și a cheltuielilor sunt printre principalele obiective de business ale oricărui manager de flotă, indiferent de nivelul de preț la combustibil. Însă, în situații imprevizibile, precum cele din luna curentă, aceste obiective devin criterii esențiale pentru buna funcționare a afacerii. Depășirea provocărilor generate de creșterea de preț la combustibil nu se dovedește a fi un proces simplu, fără o soluție eficientă care acționează pe mai multe planuri simultan. Pachetele de beneficii de la SASFleet vin în sprijinul tuturor companiilor care doresc să reducă cheltuielile cu flota și să își eficientizeze activitatea, pentru a putea răspunde prompt cererii pieței și a clienților lor.

 

Pentru managerii care vor să depășească orice provocare cu ușurință, SASFleet este soluția perfectă. Cere oferta care ți se potrivește și bucură-te de beneficii!

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.