fbpx Depășește provocările cu flota auto folosind monitorizarea GPS | SAS
provocările cu flota auto

Depășește provocările cu flota auto folosind monitorizarea GPS

 

Provocările cu flota apărute pe tot parcursul desfășurării activității de sunt inevitabile. Fie că vorbim de factori interni sau externi afacerii, gestionarea lor ineficientă poate conduce la situații de criză. Contextul pandemic din ultimii ani a venit la pachet cu numeroase astfel de provocări și totodată, a amplificat nevoia managerilor de a spori controlul si siguranța flotei.

Multe dintre provocările cu flota, precum creșterea prețurilor la combustibil sau lipsa forței de muncă, sunt imposibil de ocolit, dar pot fi gestionate într-un mod eficient, cu ajutorul sistemelor de monitorizare GPS. Aceste tehnologii au devenit tot mai avansate, oferind, în prezent, o mulțime de informații valoroase care pot îmbunătăți radical activitatea flotei auto.

 

Am identificat trei dintre cele mai mari provocări cu flota și am detaliat modul în care sistemele de monitorizare GPS contribuie la depășirea acestora:

 

Reducerea costurilor

 

În bugetul alocat flotei auto, costurile se împart pe diverse categorii. Indiferent de categoria la care facem referire, creșterea unui cost poate dezechilibra întreg bugetul și poate duce la diminuarea semnificativă a profitului. Sistemele de monitorizare GPS au capacitatea de a acționa concomitent asupra mai multor aspecte, pentru a minimiza pierderile financiare și pentru a susține, în continuare, activitatea.

Una dintre cele mai actuale provocări cu flota este creșterea rapidă a prețurilor cu combustibilul. Trecerea la vehicule electrice este o soluție eficientă pe termen lung, dar această schimbare necesită o investiție mare. O soluție mai rapidă și mai rentabilă este reducerea kilometrilor parcurși prin optimizarea și monitorizarea rutelor, cu ajutorul sistemelor de monitorizare GPS. Mai mult decât atât, rapoartele cu privire la consum și alimentări pot oferi indicii elocvente în cazul eventualelor pierderi nejustificate de combustibil.

Costurile de reparație și mentenanță a vehiculelor, deși au o frecvență mai redusă decât alte costuri curente, pot ajunge la valori foarte mari. De câte ori ai dus un vehicul la service cu o problemă și mecanicul a mai depistat încă vreo cinci probleme de care nu știai? Pentru atât din punct de vedere al siguranței, cât și al performanței, este obligatoriu ca vehiculele să fie, permanent, în stare perfectă de funcționare. Iar vizitele la service nu trebuie să fie ceva de speriat, mai ales dacă ai un sistem de management de flotă eficient, precum Fleet Care. Astfel, poți controla permanent flota de la distanță și ești alertat instant în cazul bruscării vehiculelor. Mai mult decât atât, poți monitoriza comportamentul șoferilor la volan, pentru a elimina eventualele obiceiuri care conduc la uzura prematură, precum accelerarea sau frânarea bruscă.

 

Utilizarea resurselor

 

Bani, vehicule, angajați, combustibil, echipamente - acestea sunt doar o parte dintre resursele care contribuie la funcționarea unei flote auto. Apariția unui deficit, în cazul oricărei resurse, poate aduce flota în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea la capacitate maximă. Sistemele de monitorizare GPS au rolul de a facilita gestionarea tuturor resurselor și de a optimiza consumul acestora. De exemplu, în platforma Fleet Care, managerii de flotă pot identifica eficiența operațională prin intermediul rapoartelor digitale generate pe baza datelor colectate în timpul desfășurării activității. De asemenea, acest sistem ajută la păstrarea evidenței cheltuielilor regulate cu diferite taxe, documente, autorizații, asigurări, revizii - pentru a efectua plățile la timp și a evita posibilele penalizări care pot apărea în cazul omiterii termenelor limită.

 

Îmbunătățirea suportului pentru clienți

 

Conform unui studiu realizat de Gartner, 74% dintre respondenți consideră că este ”important” sau ”foarte important” să existe modalități rapide și eficiente de asistență, care să funcționeze fără întrerupere. Concentrarea asupra clienților reprezintă unul dintre cele mai importante aspecte în ceea ce privește sectorul logistic. Creșterea gradului de satisfacție a clienților conferă afacerilor un potențial major de creștere și dezvoltare. Astfel, realizarea transporturilor la timp și livrarea mărfii în condiții perfecte reprezintă doar două dintre criteriile care nu pot fi omise. Pentru a putea oferi clienților toate informațiile de care au nevoie, prin intermediul sistemelor de monitorizare GPS si management de flotă, clienții pot accesa oricând, în timp real, locația vehiculelor care le transportă marfa.

 

Realizarea obiectivelor flotei auto prevăzute la început de an nu trebuie să devină o provocare majoră pe parcursul anului, indiferent de factorii care intervin asupra desfășurării activității. Integrarea sistemelor de monitorizare GPS asistă managerii în luarea celor mai bune decizii și oferă informațiile necesare pentru buna desfășurare a activității.

V-am trezit interesul?

Cere o estimare de pret si demo

Costurile pentru combustibil în afacerea ta pot varia în funcție de locația de unde este procurat acesta și de tipul de carburant utilizat.

Soluțiile GPS de monitorizare oferite de SASFleet nu doar că asigură siguranța flotei, ci și îmbunătățesc nivelul de motivație la locul de muncă. Echipa noastră depune toate eforturile pentru a garanta siguranța flotelor și pentru a crea un mediu de lucru plăcut și motivant pentru echipa ta. 

Monitorizarea GPS include diverse beneficii pentru managementul de flotă precum localizarea autoturismelor din flotă, costuri mai mici de întreținere și optimizarea rutelor

Cât de mult crezi că influențează stilul de condus al șoferilor cheltuielile flotei tale auto? Știai că economia de combustibil e favorizată de conducerea ecologică? Din fericire, printr-un sistem de monitorizare GPS ca cel de la SASFleet accesezi toate  informațiile importante pentru o bună funcționare a parcului auto.  

 

Cu un sistem de monitorizare GPS precum cel de la SASFleet Tracking îți poți optimiza flota în timp ce eficientizezi costurile și corectezi stiluri de condus neadecvate. Unul dintre comportamentele de la volan care poate produce pierderi financiare și poate scădea productivitatea flotei tale este consumul la ralanti.  

Ultimii ani au fost plini de provocări pentru mediul de afaceri, iar majoritatea industriilor au fost forțate să se adapteze schimbărilor aduse de contextul socio-economic actual. Zona de logistică și transport a fost afectată, iar companiile au fost nevoite să adopte soluții inovative pentru atingerea obiectivelor propuse. 

Managementul de flotă presupune de fapt managementul costurilor de mentenanță ale mașinii, gestionarea carburantului, a documentelor, a siguranței angajaților și o livrare impecabilă a produselor către client, ceea ce duce la eficientizarea costurilor cu flota auto.

Gestionarea flotei a prezentat de multe ori o provocare. Numărul mare de vehicule, locațiile acestora, dar și varietatea operațiunilor necesită un efort coordonat din partea ambelor părți implicate. În trecut, această sarcină era gestionată într-un mod complex și fragmentat cu echipe responsabile pentru una sau mai multe funcții specifice.

Atunci când creezi un produs îți dorești să aibă o aplicabilitate cât mai mare pentru nișa ta de clienți. Testând diverse aplicații, credem că am creat o platformă Web care este ușor de utilizat și rapidă în generarea datelor.